Utställare

Våra utställare:
(Scrolla ned för mer info om varje företag)

Företagsloggor_samlade-03

 


bara-logoBara mineraler AB
BARA – där det behövs
Dagens städer ställer stora krav på växtligheten. Bara Mineraler AB utvecklar anläggningssubstrat för utmanande växtplatser som tak, bjälklag, rain gardens, urnor och hårdgjorda ytor. Vi säljer också lergranulat till tillverkare av odlingssubstrat. Under varumärket Bara Prefab designar och tillverkar vi murmoduler och bänkar i tegel för stad och trädgård. Hos oss arbetar trädgårdsingenjörer, hortonomer, agronomer, lantmästare och ingenjörer. Välkommen till vår monter!


ECOFUNGI
Ecofungi

Ecofungi producerar mycel av exotiska matsvampar till företag och privatpersoner enligt ekologiska principer.

Vi erbjuder även föreläsningar och korta kurser i svampodling.


Fröer till syrien.png

Fröer till syrien
Så Syrien är del av är ett europeiskt nätverk som stödjer stadsodlare och småskaliga bönder i Syrien. Vi står för rätten till matsuveränitet och mot svält som vapen.

”Det är därför odlingarna är så viktiga. På ett sätt har de brutit belägringen två gånger. Folk hade plötsligt mat fastän regimen inte släppte in mat, och deras strategi att svälta oss till döds fungerade inte!”
– Stadsodlingsaktivist i Yarmouk, belägrat av syriska regimen sedan 2013


Hasselfors
Hasselfors Garden
Hasselfors Garden utvecklar, tillverkar och säljer torvbaserade jordar till trädgårdsfackhandeln samt anläggningsjordar för nyanläggning och underhåll av utemiljöer. Våra produkter finns över hela landet. Vi skapar ny kraft ur jorden.


Helsingborgshemlogga

 

 


H
elsingborgshem
Fastighetsbolaget Helsingborgshems trädgårdsgrupp arbetar med attraktiva stadsdelar, skötsel av grönytor och långsiktig hållbarhet.

 HIRSkaneloggaHIR Skåne
HIR Skåne AB är ett expansivt konsultföretag inom trädgård och lantbruk. Vi finns på fem kontor i Skåne. Vår affärsidé är att optimera produktionen genom personlig rådgivning. Vi är en kunskapsorganisation som utvecklar svensk landsbygd och svenskt lantbruk. Vi erbjuder oberoende och personlig rådgivning inom växtodling inklusive grönsaker och bär, maskin/energi, miljö, bygg, husdjur, vatten samt ekonomi och marknad. Affärsområdet HIR Horto består av sex rådgivare och är den rådgivargrupp som arbetar med grönsaker och bär. Inom gruppen finns bred kompetens inom området primärproduktion. Vi arbetar huvudsakligen med enskild rådgivning men även med grupprådgivning, olika projekt och undervisning.


Standard

Hvilan Utbildning
Hvilan Utbildning är Sveriges grönaste skola. Vi drivs av att se människor och företag växa inom den gröna näringen. Rätt kompetensutveckling ger motiverade och kunniga medarbetare.

Hvilan Utbildning är en branschägd skola som ägs av GRO – Gröna näringens riksorganisation. Vi finns i Åkarp, Stockholm, Järna och på Gotland. Förutom våra branschutbildningar erbjuder vi även gymnasium, yrkeshögskola, yrkesvux och arbetsmarknadsutbildningar.

Hvilan Utbildning erbjuder en stor mängd kortare och längre kurser inom:

  • Anläggning och säkerhet
  • Arbetsmiljö
  • Design
  • Motorsåg
  • Odling
  • Trädklättring
  • Växtkunskap


HSB-skärmHSB Stockholm Mark & Trädgård
Arbetar med skötsel, anläggning och konsultering av utemiljöer i stadsmiljö. Våra kunder är till stor del våra medlemmar inom HSB men också externa fastighetsägare. Med våra värdeord, funktion, hållbarhet och upplevelse i bakfickan, tar vi med våra kunder på en resa för att utveckla deras utemiljö till det vi kallar ”den övre bilden”.


JacobssonBooLogga
Jacobsson Boo Trädgårdsarkitektur
Jacobsson Boo Trädgårdsarkitektur gestaltar gröna miljöer där funktion och form går hand i hand. Genom analys av platsen och lyhördhet mot kunden skapar vi tidlösa och hållbara platser. Vi strävar efter att utforma en struktur som ska upplevas självklar men långt ifrån förutsägbar. Vi gestaltar privata trädgårdar, bostadsrättsgårdar, publika platser samt håller föreläsningar.


LogoLudvigsdal
Ludvigsdals Gård
Vår verksamhet består till stor del av planering, anläggning och skötsel av trädgårdar. Vi tar oss an både små och stora projekt. Vi säljer också den lättarbetade, formbara trädgårdsplåten som vi själva har tagit fram. Plåten har en unik design som gör det enkelt att själv sätta plåt i avancerade mönster.


Naturvetarna

Naturvetarna
Naturvetarna är fackförbundet för dig som är hortonom eller som har en annan akademisk utbildning inom naturvetenskap. Att bli medlem i ett fackförbund redan när du pluggar är smart eftersom det fungerar som en försäkring och ger dig trygghet och stöd när du behöver det. Redan nu kan du börja förbereda dig inför arbetslivet och ditt första jobb med vår cv- och lönecoachning. Du kanske letar efter ett givande och utvecklande extrajobb under studietiden? Kom förbi vår monter och prata mer.nordgen.png
NordGen
NordGen – är en nordisk institution för bevarande och hållbart nyttjande av växter och husdjur. Vår uppgift är att bidra till genetisk mångfald av de resurser som kan kopplas till mat och lantbruk.


norrviken_logoNorrviken trädgårdar
Beläget på Hallandsåsens sluttning med utsikt över Laholmsbukten finner ni Norrviken med sin unika utstrålning och vackra trädgårdar. Anläggningen består av sju olika stilträdgårdar samlade kring en huvudbyggnad, Villa Abelin. Trädgården, i all sin ära, agerar även som arena för konserter, teatrar, mässor och utställningar. Den är en väldigt attraktiv vigselplats och med villans fem konferensrum skapas en unik mötesplats.


Olssons-Färg logga
Olssons Frö AB
Olssons Frö AB säljer grönsaks- blomster- och vallfrö till yrkesodlare i Sverige och Danmark. I sortimentet ingår också frö till sanerings- och fånggrödor samt vilt- och biåker. Vidare förmedlar vi plantor av jordgubbar, hallon, sparris, blåbär, sötpotatis, purjolök och rabarber. I sortimentet ingår också pepparrot och jordärtskocka (flera sorter).

Fiberduk gör att temperaturen stiger, hålplast driver på. Vårt tillbehörssortiment är stort: Från Cultilene stenullsmattor och kuber tillsubstrattråg och krukor, skördeknivar, markväv mm.

Vi har kontor och lager i Helsingborg och har bland våra anställda agronomer, hortonomer, trädgårdsingenjörer, lantmästare mm.Permakultur i Skåne
Permakultur i Skåne är en förening för människor som är intresserade av permakultur och bosatta i Skåne. Vi ordnar kurser, studiebesök, bokcirklar, filmvisningar kring olika ämnen som är kopplade till permakultur. Vi kommer att delta under Branschdagen med bokbord med permakulturböcker och med föredrag.

Permakultur är ett relativt nytt men snabbt expanderade designverktyg för att designa hållbara livsmiljöer. Det utgår från naturens sammanlänkade strukturer vilka vi observerar, analyserar och imiterar för att skapa ett så energieffektivt system som möjligt. Resultatet blir ett lokalt system där alla delar ömsesidigt stödjer varandra i en välfungerande helhet som kan omfatta allt från lokal matproduktion till hela samhällssystem där både den fysiska som psykiska aspekten ingår i en design.


refarmRefarm
Refarm 2030 vill ha en odlingsrevolution:

– Tusentals nya blågröna jobb

– Från sårbar till trygg matproduktion

– Cirkulär mat på riktigt

Refarm 2030 är en nationell, ideell förening sedan 2016, med fokus på en ökad och hållbar matproduktion i Sverige. Vårt arbete handlar om krisberedskap och hållbar ökad självförsörjningsgrad, social hållbarhet kopplat till livsmedelsproduktion på landsbygd och i tätorter. Under vårt första år har vi arbetat hårt och åstadkommit mycket, bland annat har vi genomfört en Vinnova-förstudie, vi driver ett projekt kring vattenbruk med stöd av Jordbruksverket och vi har en pågående dialog med regeringen (framför allt bostadsminister Peter Eriksson och hans sakkunnige Magnus Johansson) kring våra frågor.


LOGO+rätt_växt
Stångby Plantskola
Stångby Plantskola är Sveriges främsta leverantör av växter när det gäller Kvalitet, kompetens och service. Vi Arbetar professionellt och fokuserar på växter av högkvalitet samtidigt som vi arbetar nära våra kunder och leverantörer. Kvalitet och kompetens går hand i hand på Stångby. Våra medarbetare härrör från en rad olika delar av den gröna näringen, både med lång erfarenhet från plantskolebranschen och från olika utbildningar. Vi har en djup förståelse inom branschens alla led från odling, projektering till anläggning och skötsel. Vi på Stångby Plantskola levererar rätt växt till ditt projekt.


splendor
Splendor plant
Vi är plantskolan som ständigt introducerar nya, spännande växtnyheter och koncept. Utveckling ligger oss väldigt varmt om hjärtat, både vad det gäller sortiment, marknad, metoder och personal.


svegro
Svegro

Det är 1960. Om fem år ska Sverige få sitt första snabbköp. Ytterligare två år senare ska vi gå över till högertrafik. Mamma och pappa Norman – Ingegerd och Thore – har fått en idé. De har en vision om att stockholmarna ska ha tillgång till riktigt bra färska grönsaker och börjar köpa in från trädgårdsföreningar och duktiga odlare runt om i Sverige.

1972 börjar de även själva odla grönsaker på Thorslunda Gård, Ingegerds barndomshem. Där odlas riktigt fina grönsaker och örter av olika slag – och hela familjen hjälper till. Vi – sönerna – Per, Peter och Patric är tidigt med i grönsakslanden, men inspireras också av matinfluenser från utlandet. Matintresset går definitivt i arv.

Det stannar inte vid ett grönsaksland – världen av mat är mycket större än så. Att ständigt resa och utforska nya sorter, att plantera, driva upp och smaka av, är vår familjs sätt att odla vår passion. Och 1983 står familjens växthus klart och där odlas både örter och sallat, året om. 2003 välkomnar vi potatisen, då vi förvärvar potatispackerier i Visby, Laholm och Skänninge.

Idag hittar vi på Svegro nya matinfluenser från Asien och Mellanöstern till Medelhavet och Mexiko. Hela familjen fortsätter att vara delaktiga, var och en på sitt sätt. Närproducerat, ekologiskt och kvalitet är fortfarande i fokus.

Vi fortsätter att ständigt utveckla nya smaker, sorter och förpackningslösningar för att året runt inspirera och erbjuda Sverige färska och smakrika gröna delikatesser. I växthusen vid Thorslunda gård på Färingsö utanför Stockholm odlar vi primörsallater och ett 20-tal färska örter i kruka på 55.000 m2 växthusyta. Vår potatis odlas av utvalda producenter i hela Sverige.


viola           TL
Tejarps Förlag
Tejarps Förlag ger ut Viola, Sveriges enda facktidning för trädgårdsnäringen, grundad år 1895. Viola är trädgårdsnäringens viktigaste affärsmagasin. Den innehåller artiklar om forskning, odling, företagande, ekonomi, marknad, miljö, energi och mycket mer.

Tejarps Förlag ger även ut Tidskriften Landskap, för alla dem som arbetar med att planera, anlägga och vårda utemiljöer av alla slag. Viola utkommer 11 gånger per år och Tidskriften Landskap utkommer 8 gånger per år.


TillväxtträdgårdTillväxt Trädgård

Tillväxt Trädgård är ett samarbete mellan näringslivet och akademin med syfte att skapa tillväxt och hållbar utveckling i trädgårdsnäringen. Tillväxt Trädgård arbetar för att öka värdet av produkter och tjänster om frukt och grönt, potatis, prydnadsväxter, plantskoleväxter och andra delar av trädgårdsnäringen.

Samverkande parter:
Tillväxt Trädgård är ett avtalsbaserat samarbete som pågått under tre avtalsperioden från 2008 fram till och med 2017. Parterna i samarbetet under perioden 215-2017 utgörs av SLU i Alnarp, LRF Trädgård, RISE Jordbruk och Livsmedel (f.d. SP/JTI), Hushållningssällskapen i Skåne, Kalmar Kronoberg Blekinge, Norrbotten Västerbotten, Skaraborg, Östergötland, Gotland, Halland, Väst, Västernorrland, HIR Skåne, HS Konsult, Växa Sverige, Lovang Lantbrukskonsult, Cascada och ProGro.

Regionala samarbeten:
Verksamheten bidrar även till att utveckla nya regionala samarbeten. Under de senaste åren har det varit rådslag och aktiviteter i olika delar av landet. Det pågår bland annat projekt i Öjebyn i norr och på Vreta Kluster i Östergötland. I västra Sverige och i Mellansverige har flera aktiviteter och kurser ordnats. Tillväxt Trädgård har också initierat nya projekt om stadsodling, kretsloppsbaserad odling med restvärme samt konceptutveckling för trädgårdsturism. Tillväxt Trädgård har också tagit initiativ till en branschbeskrivning som satt trädgårdsbranschen på kartan hos många beslutsfattare.

Projekt:
Tillväxt Trädgård finansierar projekt för att bidra till en kunskapsbaserad utveckling. Verksamheten bidrar även till att utveckla nya kompetenscentra och nya marknader. Vi skapar förutsättningar för ökad konkurrenskraft och tillväxt genom innovationer, nytänkande och samarbete.


I samarbete med TillväxtverketBNF-01
Projektet
Business Navigation in Sweden (BNS)
Business Navigation in Sweden (BNS) är ett projekt vars syfte är att hjälpa 75 nyanlända kvinnor att starta och driva företag i Sverige. BNS finansieras av Tillväxtverket, medfinansierat av Arbetsförmedlingen och är ett snabbspår för nyanlända kvinnliga företagare. Projektet passar den kvinna som har erfarenhet av att driva företag i andra länder, eller har en bra affärsidé som hon vill få hjälp och stöd att utveckla. Målgruppen är både nyanlända kvinnor i Skåne (max 3 år) samt de som varit här lite längre! Kvinnan är i fokus och insatsen ska anpassas efter hennes individuella behov och förutsättningar. Det betyder att man kan medverka från 4 till 20 timmar i veckan. Språket ska aldrig vara ett hinder! Projektet är en del i Internationella Kvinnoföreningens verksamhet (IKF).

Internationella Kvinnoföreningen (IKF)
IKF är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden, som vänder sig till kvinnor av alla nationaliteter. Vi har ca 350 medlemmar med ungefär 70 olika nationaliteter. IKF verkar för att jämställdhet, mångfald, kulturkunskap, ömsesidig integration och kvinnors företagande drivs framåt.
IKF logo final


TsimiT
T som i Trädgård
Med en inspirerande design kan vilken yta som helst bli en inbjudande miljö. Oavsett om det är en offentlig byggnad eller en privat bostad blir den gröna miljön en välkomnande entré eller ett inbjudande lummigt rum som erbjuder svalka, avskildhet eller varför inte en stunds grön vila.

Med samlad kunskap och erfarenhet jobbar vi åt att skapa rumslighet och en miljö där Du kan trivas!
Välkommen till T som i Trädgård!Tönnersjö Plantskola
Tonnersjo_Pantskola_Logotyp
Tönnersjö Plantskola ligger 2 mil från Halmstad och odlar lövträd med svensk proveniens, från svenskt frö och E-plantor

Som partiplantskola levererar vi till kommuner, anläggare, kyrkogårdförvaltningar mm och vi erbjuder ett komplett växtsortiment till Dig som kund


VegTech_Logga
Veg Tech

Under 30 års tid har vi på Veg Tech odlat och utvecklat olika system för att skapa gröna miljöer i hela Norden. Vi har ett mycket brett sortiment med allt från plantor och fröer till prefabricerade vegetationsmattor. Den största delen av produktionen sker i egna odlingar i Småland.Bild1
Venturelab @ SLU
VentureLab@SLU är en nystartad satsning på studentinnovationer vid SLU Alnarp. Vi finns till för att uppmuntra och stödja studenter att realisera sina idéer, initiera projekt, och kanske till och med starta företag! Vårt erbjudande är gratis och inkluderar både idé- och affärsutvecklingsmöten, tillgång till värdefulla nätverk, samt rådgivning om olika finansieringsmöjligheter när detta behövs. Tillsammans arbetar vi för att skapa bättre förutsättningar för SLU studenter att utforska entreprenörskapets möjligheter.Växtskyddscentralen, Jordbruksverket

Jordbruksverket arbetar för ett livskraftigt jordbruk som grunden för en levande och attraktiv landsbygd. Jordbruksverket verkar för ett lönsamt företagande och tillväxt i hela landet. På växtskyddscentralen jobbar vi med den rådgivande delen av verksamheten. Problem med sjukdomar och skadegörare förekommer i alla odlingar, men förekomsten av skadegörare och behovet av bekämpning varierar mycket mellan åren. På växtskyddscentralen erbjuder vi flera tjänster som kan vara till nytta för Sveriges odlare i deras växtskyddsarbete. Både förebyggande och direkta åtgärder.


stadsbruk_orange

Stadsbruk
Stadsbruk samarbetar med städer för att utveckla social och kommersiell stadsodling. Vi skapade Scandinavias första kommersiell odlings inkubator får att hjälpa entreprenör att utveckla framgångsrikt farms. Vi är i Malmö, Göteborg och Växjö.Sveriges Hortonomförbund

Hortonomförbundet är en ideell kamratförening med syfte att tillvarata medlemmarnas gemensamma intressen, främja samverkan och stärka hortonomernas yrkesidentitet. Som medlemmar har förbundet både studerande och yrkesverksamma vilket ger en bra mix, ett värdefullt nätverk och en möjlighet till kunskapsutbyte.Äppelriket
äppelriket
” Äppelriket ekonomisk förening har till huvuduppgift att lagra, sortera, marknadsföra och sälja sina medlemmars frukt. I Kivik ligger det största packeriet och där finns också vårt huvudkontor. Äppelriket har ca 20 personer fast anställda och ca 20 säsongsanställda. Föreningen består av ca 90 anslutna odlare och 6 packerier som tillsammans hanterar ca 12 miljoner frukt, varav 90% äpplen, 6% päron, 3% plommon och 1%bigarråer.”