Föreläsare 2019

🍁Trädgårdsingenjörernas riksförbund håller invigningstal
– Trädgårdsingenjörernas Riksförbund kommer hålla i branschdagens invigningstal och vilka kunde vara mer passande? Förbundet är en ideell verksamhet som har som syfte att gynna trädgårdsingenjörernas gemensamma intressen, skapa ett aktivt nätverk samt stärka trädgårdsingenjörers yrkesroll – av trädgårdsingenjörer för trädgårdsingenjörer.

🍁Att odla och bevara växter med historia
Erik De Vahl
-Erik De Vahl är utbildad trädgårdsingenjör vid Alnarp och jobbar nu inom POM (programmet för odlad mångfald) på Nationella Genbanken där han ansvarar för köks-krydd- och medicinalväxter. Erik besöker oss kl 09:15-10.00 för att prata inom ämnet “att odla och bevara växter med historia” och “kulturarvsväxter för framtidens mångfald”.

🍁Kumla kommun – Hur Kumla kommun jobbar med gröna miljöer och hållbarhet
Kristina Sjöö 
– Hur arbetar man med gröna miljöer och hållbarhet på kommunal nivå? Detta är den fråga som Kristina Sjöö, som ansvara för kumla kommuns gröna miljöer. Kristina har tidigare studerat Tring-design och kommer att prata om hur man ur ett kommunalt perspektiv jobbar hållbart.

🍁Föreningen ’Permakultur Skåne’
– Vår tredje föreläsare är ‘Permakultur i Skåne’! Föreningen har som mål att sprida kunskap, erfarenhet och ideer om hur permakultur kan fungera som verktyg för ett hållbart samhälle.

🍁Doktor och forskare inom aeroponi
Henrik Hedlund 
-Vår fjärde föreläsare kommer att hålla ett inspirerande föredrag om aeroponi, alltså odling utan ett odlingssubstrat!
Henrik Hedlund har doktorerat i biofysik på SLU och är entreprenör idag.

🍁Författare till boken “Naturligtvis – biologisk mångfald i din trädgård”
Justine Lagache
-Justine Lagache har både formgivit och skrivit boken “Naturligtvis! – biologisk mångfald i din trädgård”. En bok som berättar för dig hur du skapar en naturträdgård som kan förbättra den biologiska mångfalden i din villaträdgård. Justine har länge haft ett engagemang i djur- och miljöfrågor och hon blir vår sista föreläsare på årets branschdag trädgård.


Vi hoppas på alla föreläsningar ska ge er mycket inspiration till att värna om en hållbar framtid och de globala miljömålen!

 

 

%d bloggare gillar detta: